2008 Dr. Pauly-Bergweiler Bernkasteler Alte Badstube am Doctorberg Riesling Großes Gewächs Bernkasteler Ring

Kaikkien aikojen pisin nimi viinille?

Kenties, mutta se oli täysin sivuseikka, kun lauantain päivällisvieraat toivat mukanaan kyseisen tuliaisen kesäiseltä Euroopan matkaltaan. Mieluisan vinkkupullon tuominen viininharrastajalle voi olla haastavaa, mutta tällä kertaa oli systeri osunut napakymppiin.

Moselin viinit ovat lähellä sydäntä, mutta kyseisen alueen Grosses Gewächs-viinejä, eli Saksan Grand Cru-luokituksen omaavia kuivia rieslingejä ei ole Suomessa tullut aiemmin vastaan. En tiedä millainen painoarvo luokituksella käytännössä on, mutta käsittääkseni kyse ei kuitenkaan ole mistään St. Emilion/Alsace-tyylisestä turhakkeesta. Oli miten oli, olin innoissani tästä tuliaisesta.

Kaunis kullankertainen väri, melkoisen epätyypillinen kuivalle rieslingille.

Jälkkäriviinimäinen tuoksu tarjoaa aprikoosia, sitrusta sekä hentoa jalohomeisuutta.

Suutuntuma on todella runsas, tarjoten kypsää, paksua hedelmää ilman varsinaista makeuden tuntua. Maussa löytyy mm. aprikoosia ja ananasta, mutta samalla se on samaan tapaan todella monivivahteinen ja vaikeasti kuvailtavissa kuin taannoinen Huet’n Vouvray. Niin ikään viinissä on samanlaista keveyden tuntua kaikesta konsentraatiosta huolimatta. Runsas hedelmä lähes peittää vahvan hapokkuuden, joka nostaa päätään vasta aivan lopussa, joskin hieman aggressiivisesti. Tästä huolimatta kyseessä on todella herkullinen nektari.

DPBBABADRGGBR:llä on varmasti parhaat vuodet vielä edessä hamassa tulevaisuudessa, ja elinikä todennäköisesti lasketaan vuosikymmenissä, mutta kokonaisuus on jo nyt varsin harmoninen ja kaikki palikat ovat ehdottomasti kasassa. Kovasti tekisi mieli saada tätä lasiin 5-10 vuoden päästä ja nähdä, miten viini on kehittynyt. Viini maksoi tilalla todella huokeat 18 €, joten mikäli tätä onnistuu hankkimaan, on kyseessä mainio kypsyttelyn kohde, joka ei riko pankkia.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s