2010 Wieninger Grüner Veltliner Vienna Hills

Syystä tai toisesta Wien on aina ollut meikäläisen silmissä kiinnostava matkakohde, mutta toistaiseksi paikka on vielä kokematta. Avokin mielestä kyseinen kaupunki sopii paremmin mummoille, jotka haluavat katsella vanhoja kirkkoja, kuin kaltaisimmille ”nuorille”. Toisaalta edesmenneen, ennenaikaisen henkisen keski-ikäni aikaiset Burberry-kauluspaidat ovat jo jonkun aikaa pölyttyneet kaapissa, joten ehkä on syytä hakeutua vielä toistaiseksi ”nuorekkaampiin” lomakohteisiin.

Yksi kaupungin vetovoimaa lisäävistä asioista on kuitenkin nyt ja tulevaisuudessa alueen herkulliset viinit.

Väri on samaa sarjaa ties kuinka monen lähiaikoina tutuksi tulleen Rieslingin kanssa, mutta lisäksi myös eloisaa hapokkuutta indikoivat minikuplat ovat läsnä.

Tuoksu on äärimmäisen runsas ja aromaattinen, tarjoten sitrushedelmää, valkopippuria ja murskattuja kiviä, sekä hiukan hapahkoa hunajaa sekä pientä ruohoisuutta.

Suutuntuma on melkoisen runsas, öljyinen ja kuiva, mutta myös raikkaan kirpeä. Makupaletti koostuu sitrushedelmistä, pippurista ja mineraalisuudesta. Pippurisuus iskee jossain maun keskivaiheilla varsin voimakkaasti, mutta loppumaku on silti pitkä ja lempeä. Napakkaa happorakennetta myöten viini on mainiosti balanssissa.

Viini on melkolailla kaikkea, mitä Grüner Veltlineriltä toivoo ja odottaa. Jos pitää lajikkeesta, todennäköisesti pitää tästä viinistä. Itävallasta on tottunut saamaan hyvää vastinetta rahalle etenkin hintaluokassa alle 20 €, ja Vienna Hills ei ole poikkeus.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s