2007 Araldica Vini Piemontesi Barbera d’Asti Superiore Il Cascinone ’Rive’

Alkon poistuvat tuotteet-kampanja tarjoaa harvat tilaisuudet ostaa viinejä tarjoushintaan. Suurin osa tuotteista on yleensä tavaraa, joka on joko jo loppunut lähes kaikkialta, tai sitten heikohkoa kansalle kelpaamatonta. Lähes aina joukosta kuitenkin löytyy myös hyviä viinejä, jotka eivät syystä tai toisesta ole myyneet. Tällöin tulee meikäläisen kohdalla ostettua myös sellaista tavaraa, jota en muuten tulisi ostaneeksi. Tällä kertaa mukaan tarttui Piemontelainen Barbera, joka kuuluu itselleni ei niin mieluisaan ”Erittäin täyteläinen”-kategoriaan. 14,5 % alkoholitilavuus on juuri ja juuri sietokyvyn rajoilla, mutta viinistä löytyi interwebistä useita hyviä arvioita, jotka vahvistivat ostopäätöksen. Lisäksi parempi puolisko oli alkanut vaatimaan tyypillisten tanniini- tai happopläjäysten sijaan välillä pehmeämpää ja täyteläisempää tavaraa.

Barbera ei ole minulle rypäleenä kovin tuttu, mutta käsittääkseni siitä tehdyt viinit ovat useimmiten hapokkaita ja rustiikkisia. Poikkeus vahvisti kai säännön tällä kertaa. Ensiksi silmään iski viinin erittäin tumma väri. Viinin haistaminen toi mieleen skenaarion, jossa allekirjoittanut työntää päänsä Tohtori Sykerön jaksossa pilveen, joka on tehty kypsistä, tummista marjoista. Pientä vihjettä löytyi myös korkeasta alkoholiprosentista ja viinin avauduttua mukaan kuvioihin tuli myös vaniljaa. Suutuntuma on Alkon kuvauksen mukaisesti todella tuhti, runsaan marjaisuuden dominoima ja suussasulavan pehmeä. Alkoholi lämmittää, mutta ei juurikaan nosta päätään ruuan kanssa. Viini ei missaan nimessä ole hapokas tai tanniininen, mutta ei silti maistu lattealta.

Kaiken aiemman jälkeen on selvää, että tämä ei paperilla ole todellakaan sellainen viini, jota normaalisti juon ja diggailen. Viini ei edes ole kauhean kompleksinen ja jälkimaku ei ole erityisen pitkä. Silti tästä on vaikea olla pitämättä. Marjaisuus on mehukkaan runsasta ja kypsää, muttei makeaa. Varsinaisia virheitä on vaikea löytää, vaikka en tyylistä varsinaisesti pidäkään. Kaippa välillä on vain paikallaan juoda viiniä, joka ei haasta juojaa vaan pyrkii tuottamaan välitöntä nautintoa.

Advertisements

One thought on “2007 Araldica Vini Piemontesi Barbera d’Asti Superiore Il Cascinone ’Rive’

  1. Päivitysilmoitus: Tiukkaa patonkia « Rypäleistä viis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s