2008 Vignamaggio Il Morino Toscana IGT

2008 Vignamaggio Il Morino Toscana IGT (12,83 €)

Viimeisen puolen vuoden ajan allekirjoittanut on innokkaasti kokkaillut erilaisia pastaruokia mainion kotimaisen Aglio & olio-kirjan opastuksella. Toissapäivänä oli vuorossa jo aiemmin hyväksi todettu tomaatti-tonnikala-oliivi-pasta, jonka hienoa italialaista nimeä en muista. Kyseisen pastan kanssa oli jo todettu loistavaksi viinivalinnaksi Pohjois-Italian yrttiset valkkarit, mutta tällä kertaa teki mieli punkkua. Viinijano-blogissa oli kehuttu tätä tilausvalikoiman budjetti-Sangioveseä, joten pitihän moinen ottaa testiin.

Korkatessa nenään leijailee hapankirsikkaa ja multaa, joista jälkimmäinen harmillisesti katoaa ~40min ilmaamisen aikana, korvaantuen miedolla mausteisuudella. Samat vivahteet toistuvat maussa, joka on alusta loppuun klassista Sangioveseä: keskitäyteläinen, hapokas ja kuiva. Viini maistuu suussa kohtalaisen pitkään ja jättää kuivan, mutta miellyttävän jälkimaun. Odotusten mukaisesti – vaikka aromimaailmat eivät täysin kohtaakaan – viini tukee ruokaa eikä pyri pöydän pääesiintyjäksi. Ei tällä varmasti sokkotastingeja ja kaiken maailman mitaleita voiteta, mutta omalla kohdallani vaa’assa painaa, että viini on uskollinen edustamalleen alueelle ja rypäleelle.

Summa summarum, viini on hyvä muttei spesiaali. Hintaansa nähden passeli tuote, mutta löytyyhän näitä toscanalaisia maaviinejä jonkinmoinen skaala Alkon hyllyiltä. Seuraavalla kerralla on kyllä pakko tarttua johonkin, jolle voi ladata pikkasen enemmän odotuksia :).

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s