Alku, 2001 Caves São João Bairrada Frei João Reserva

Se olisi sitten aika laittaa uusi blogi pystyyn ja sassiin. Itse asiassa ajatus oli muhinut jo jonkin aikaa ja tsemppausta oli tullut niin paremmalta puoliskolta kuin isosiskoltakin. Pääasiallinen missio olisi jakaa ajatuksia elämäni pienistä iloista, eli viineistä ja vähemmässä määrin myös muista ruoka- ja nautintojuomista. Olen itse saanut kiksejä muista kotimaisista viiniblogeista, kuten esimerkiksi Viinipiru ja repositoryofuselessinformation,  joten kukaties joku jossain löytää tämän blogin ja saa mahdollisesti hyviä vinkkejä tai jonkun muun sortin viihdearvoa.

Viinejä on tullut harrastettua nyt parin vuoden ajan. En tosiaan väitä olevani minkään sortin ekspertti, mutta oma maku on alkanut selkiytyä aika hyvin. Tärkeintähän on tietää mistä itse pitää, eikö?

Caves São João Bairrada Frei João Reserva2001 Caves São João Bairrada Frei João Reserva (16,98 €)

Alkoon saapui taannoin pienehkö erä tätä minulle ennestään tuntematonta portugalilaista. Rypäle (Baga) ja alue (Bairrada) jättivät hiljaiseksi, mikä jo herätti mielenkiinnon. Lisäksi viinin ikä, suhteellisen matala alkoholiprosentti sekä terästankkikypsytys olivat minun kirjoissani isoja plussia, joten pakkohan tämä oli ottaa kokeiluun.

Ja kyllä kannattikin.

Jo ensipuraisulla viini voitti minut puolelleen: viinin suutuntuma oli runsas ja voimakas, olemalla silti elegantti tavalla, johon toivoisi törmäävän useammin. Hapot olivat varsin eläväiset ja tanniinit silkkiset, mutta napakat. Italian suuntaan vihjaileva punainen, ”kuiva” marjaisuus oli äärimmäisen miellyttävää, kaukana modernien viinien ylikypsästä hillosta. Odotuksien mukaisesti alkoholin polte ja integroitumaton tammi loistivat poissaolollaan. Alkon tuotekuvauksessa muuten lukee ”tamminen”, joka ei tosiaan voisi olla kauempana totuudesta.

Karitsan ulkofileen kadottua parempiin suihin ja dekanterin tyhjennyttyä olo oli yhtä aikaa äärimmäisen tyytyväinen ja pettynyt. Tässä hintaluokassa tulee harvoin näin hyviä ja omaan makuun sopivia viinejä vastaan, mutta ikävä kyllä tämä herkku taitaa olla jo poistunut handelin hyllyiltä. Hienon viinin lisäksi sain taas kerran muistutuksen siitä, miten viinien maailmassa kannattaa aina kokeilla uusia juttuja.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s