2010 Avignonesi Rosso di Montepulciano

 

Yksinkertaiset jutut ovat monesti parhaimpia. Kuten lihapullat tomaattikastikkeessa. Kastike toki paranee rajattomasti mitä pidempään sitä hauduttaa, mutta kaiken kaikkiaan itse annos syntyy sekä helposti että nopeasti. Täydellinen juomakumppani löytyy myös useimmiten helposti ja halvalla.

 

 

Avignonesin Vino Nobile di Montepulciano ei ole mikään suuri viini, mikä lupaa hyvää talon arkiviinin osalta. Osa viinistä kypsyy pienessä ranskalaisessa tammessa, mutta kokonaisuudessaan itse kypsytys kestää ainoastaan 5 kuukautta.

Nuori viini on väriltään varsin tummanpunainen, mutta asiaan kuuluvan ohut.

Tuoksu on virheetön ja kaunis. Tarjolla on freesiä kirsikkaa, nahkaa sekä tammen ja parfyymien vivahteita.

Suussa viini maistuu kauneimmalta kypsältä toscanalaiselta hapankirsikalta, sisältäen myös tyylikästä mineraalisuutta. Tammea en maista lainkaan. Suutuntuma on aluksi mehukkaan pehmeä, jopa kermainen, mutta viini puraisee silti hyvin ja jälkimaku on hyvällä tapaa hapan. Kaiken kaikkiaan viini maistuu hyvin kuivalta, mutta on yhtä kaikki pelottavan nautinnollinen. Keskitäyteläinen maku on todella eloisa ja upean tasapainoinen.

Tomaattikastikkeeseen meni punaista chiliä ehkä aavistuksen verran toivottua enemmän, mutta viini pärjäsi silti kiitettävästi menossa mukana ja pullo tyhjeni naurettavan nopeasti. Ainakin tämä vuosikerta on alueensa vahva edustaja, joka vie juojansa Montepulcianon seesteisiin maisemiin. Todella aitoa tavaraa, loistava ruokaviini.

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s